fbpx ...

A felhőmegoldások megjelenése lehet a fizikai tervezés átalakításának kulcsa

A felhőmegoldások megjelenése

A kizárólag helyben használható, de régóta fennálló számítógépes modell egyre kevésbé fenntartható.

A Rescal új felmérése szerint a vállalatok olyan termékek fejlesztését gyorsítják fel a nagy teljesítményű számítógépes platformok és felhőgyakorlatok kombinálásával, mint a repülőgépek, az autók, a chipek és a gyógyszerek.

A vállalatok egyre nyitottabbak a felhők világából származó automatizálási megközelítésekre, amellyel komolyan képesek csökkenteni a szimulációs technika kombinálása, és a problémák azonosítása és kijavítása előtt álló akadályokat.

A felhőmegoldások megjelenésével felgyorsulhat a mérnöki folyamatokban a többfizikai szimuláció, a generatív tervezés és a multimodális mesterséges intelligencia a fizikai termékek tervezésében. Ezeknek a fejlesztéseknek következtében elképzelhető, hogy a HPC-piac mérete 2024-re 55 milliárd dollárra nőjön.

A HPC-menedzsmenteszközök nem a hatékonyságukról, vagy rugalmasságukról voltak híresek, azonban a HPC-alkalmazások új architektúrát kaptak, hogy kihasználhassák a fejlett felhőfunkciók előnyeit.

Chirag Dekate, a Gartner elemzési alelnöke, az AI infrastruktúra, digitális K+F és új technológiák szakértője szerint a kizárólag helyben működő szuperszámítógépes modell egyre kevésbé fenntartható. Meglátása szerint a világon egyre elterjedtebb a hibrid felhőstratégia kidolgozása a szuperszámítógépek számára.

A hatékonyabb munkafolyamatnak köszönhetően csökkenhet az az idő, amit a szakemberek nem a kutatással kapcsolatos feladatokkal töltenek.

Ennek eredményeként felgyorsulhat az innováció és lehetőség nyílik arra, hogy a szervezetek szélesebb körű tudományos és mérnöki kihívásokat vállaljanak fel.

A felhő igazi hatékonysága abból ered, hogy minden összekapcsolható.

„Ahogyan az olyan eszközök, mint a Google Docs megváltoztatták az írásbeli együttműködés módját, úgy az összes számítási mérnöki munkaterhelés felhőalapú vezérlési síkról való futtatása megváltoztatja a lehetőségeket.”

– Edward Hsu, a Rescale CPO-ja

Ez a fejlődés megváltoztathatja a későbbiekben a vállalatok fizikai termékekkel kapcsolatos értékteremtésének módját.

Hagyományos esetben a mérnökök csak olyan dolgokról futtatnak szimulációkat, amelyeket a vállalatok gyártani kezdenek. Ezúttal a tervezési döntések meghozatala előtt is elkezdenek szimulációkat készíteni.

„A digitális ikrek alapvető részét képezik majd annak az útnak, amelynek célja, hogy a modell a vállalat termékévé váljon, mivel így integráljuk azt, amit a valós világban megfigyelünk, azzal, amit a számítástechnikai térben modellezünk.”

– Hsu