fbpx

New Generation Web

Miért fontos a rendszeres számítógép karbantartás?

Hardveres megelőzés

Elsősorban nagyon fontos a számítógép belsejében található komponensek hűtésének biztosítása. Egy átlagos gépben a tápegységet és a processzort kell alapvetően hűteni, de kialakítástól függően a videó kártyát, alaplapot, házat és egyéb részegységet is szükséges megfelelő hőmérsékleten tartani. Érdemes tudni, hogy a hőmérséklet növekedése arányos a ventilátorok fordulatszámának emelkedésével, ezért különösen figyelnünk kell a belső tisztaság megtartására is, ugyanis a hűtőborda lamellái között összegyűlő por, csökkenteni fogja a hatékonyságot. Mindezért elhanyagolhatatlan számítástechnikai eszközünk rendszeres hardveres karbantartása.

Szoftveres megelőzés

A legtöbb kárt az interneten való helytelen böngészés okozza. Az ingyenes letölthető programok esetében kiemelten fontos körültekintően eljárni, ugyanis a telepítés során a legtöbb esetben olvasatlanul egyezünk bele az adott felhasználási feltételekbe, így könnyedén telepítünk nem kívánt szoftvereket is számítógépünkre.

A legveszélyesebb kártevők képesek adatainkat ellopni és hozzáférhetetlenné tenni, egyéb jelszavainkat e-mail címünket kideríteni. Persze vannak kevésbé agresszív vírusok is, melyek csak a böngészési szokásainkat figyelik, így érdeklődésünknek megfelelő reklámokat jelentetnek meg. A legfőbb probléma, hogy ezen programok futtatása gépünk erőforrásainak használásával jár. Ha látszólag nem történik semmi, de mégis egyre lassabb a böngészőnk, akkor érdemes elgondolkodni egy szoftveres karbantartáson. Több kártevő jelenléte esetén a legcélszerűbb a komplett számítógép újratelepítése, de sajnos előfordulhat az is, hogy ez sem nyújt megoldást. A megfelelő hozzáértés hiányában inkább forduljunk szakemberhez teljeskörű szoftveres helyreállítás végett.

Ha Neked is van hasonló problémád, vagy szeretnéd felújítani, esetleg biztonsági okokból és elővigyázatosságból bevizsgáltatni számítástechnikai eszközödet, bízz meg minket!

Vállaljuk eszközöd teljeskörű hardveres és szoftveres karbantartását, számítógépednek vagy laptopodnak megfelelő eredeti rendszer és programcsomagok telepítésével.

0
    Kosár
    A kosár még üres.