fbpx

New Generation Web

Ezekre a kifejezésekre kerestünk rá a legtöbbet 2021-ben

Az év végéhez közeledve a tech cégek szépen sorban rukkalnak elő évösszefoglaló anyagaikkal, így a Spotify és a Duolingo nyilvánosságra hozott beszámolói után a Google adatait is böngészhetjük, hogy melyek voltak az év legnépszerűbb kifejezései.

A toplisták nem a legtöbbször keresett témákról szólnak, hanem arról ami iránt igen megugrott az érdeklődés az idei esztendőben. Mivel a Google globálisan is és országokra lebontva is elkészítette összeállítását, így össze tudjuk hasonlítani, hogy a magyar felhasználói szokások miben térnek el a küföldiektől.

A hazai toplista élén a “Labdarúgó Európa-bajnokság” áll, melyet a 6 magyar aranyat hozó nyári olimpia követ, így a harmadik helyen a koronavírus-téma áll, méghozzá a “Oxford-AstraZeneca vakcina” kifejezéssel.

“A filmek terén a Venom, a sorozatoknál a netflixes Squid Game, sportolókból pedig Christian Eriksen labdarúgó vitte a prímet, aki szívmegállás miatt kis híján életét vesztette az EB-n.”

-Írja a PCWorld

A keresések között a legnépszerűbb recept a fánk, míg a legtrendibb diáta a Keto diéta lett.

Google keresés 2021

A Globális listát tekintve a világ legfelkapottabb keresési kifejezését Ausztrália vs. India krikettmérkőzés nyerte el, a színészek közül Alec Baldwin, a játékoknál pedig a PopCat uralkodik.

Google keresés 2021

Globális szinten a filmes toplistát az Örökkévalók vezeti, a sorozatok esetében pedig nem meglepő módon a Squid Game vezet.

Mindezek mellett a Google készített egy rövid kisfilmet is, melyben azt hangsúlyozza, hogy a pandémia második évében sokkal többször kerestünk rá a gyógyuláshoz köthető “how to heal” kifejezésre.

0
    Kosár
    A kosár még üres.