fbpx

New Generation Web

Alkalmazások törlése a Play áruházból

Az okostelefonok rendkívül fejlett világában sem túl szerencsés, ha a telefonunk tele van számtalan olyan alkalmazással, melyet nem használunk. Ezek sem biztonsági okokból és sem pedig a belső tárhelyet tekintve nem túl előnyösek.

Ma már minden telefonon lehetőségünk van a saját rendszerében listázni és törölni alkalmazásokat. Ezt most a Google is megvalósította azzal, hogy lehetővé teszi egyszerre több alkalmazás törlését is a Play áruházon keresztül.

Ahhoz, hogy az áruházban ki tudjuk listázni az alkalmazásainkat, az alábbiakat kell tennünk:

Először is nyissuk meg a Play áruházat, majd nyomjunk a jobb felső sarokban lévő profilképünkre és válasszuk az “Alkalmazások és eszközök kezelése” menüpontot.

Ezt követően az “Áttekintés” fület fogjuk látni, ahol láthatunk többek között a frissítéssel és a telefon tárhelyével kapcsolatos információkat is.

Alkalmazások törlése 1 lépés
Alkalmazások törlése 2 lépés

Az “Áttekintés” mellett lévő “Kezelés” fülre kattintva láthatjuk a telefonon lévő alkalmazásainkat. Ezeket nagyon egyszerűen az alkalmazás melletti kockát kipipálva (egyszerre akár többet is), majd a jobb felső sarokban lévő szemetesre kattintva könnyedén törölhetjük. Eközben fent középen láthatjuk, hogy a kijelölt alkalmazásokkal összesen mennyi helyet tudunk felszabadítani. Az alalmazásokra egyébként egyesével is rányomhatunk, így magára az alkalmazás oldalára dob át az áruház.

Alkalmazások törlése 3 lépés
Alkalmazások törlése 4 lépés

A “Kezelés” fül alatt lehetőségünk van még a “Telepítve” lehetőségre nyomva a “Nincs telepítve” alkalmazásokat , valamint a frissítéseket, illetve a “Játékok” lehetőséget választva csak a játék appokat megtekinteni.

Alkalmazások törlése 5 lépés
Alkalmazások törlése 6 lépés

Sokaknak talán egyértelmű, de mégis fontos megjegyzés lehet, hogy itt csak és kizárólag azok az alkalmazások jelennek meg, melyeket a Play áruházból telepítettünk.

0
    Kosár
    A kosár még üres.