fbpx

New Generation Web

Hogyan használhatom az e-mail címemet a Gmail fiókommal?

Fontos, hogy postafiókod megfelelő tárhellyel rendelkezzen, amelynek tartalmát időnként üríteni kell. Ha ezt elmulasztod, az új levelek nem érkeznek meg, és nem továbbíthatók a Gmail címre. Kérjük, a levelek törlésekor ügyelj arra, hogy a kuka tartalmát is ürítsd ki.

1. lépés

Az adminisztrációs felületen létrehozott e-mail címet az alábbi kép szerint állítsuk be. Kérjük, hogy állítsd be a szervert úgy, hogy másolatot küldjön arra az e-mail címre, amelyet aliasként szeretnél használni egyedi e-mail címedhez.

2. lépés

A Gmail felületén kattints a jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra. Ezután a megjelenő menüből válaszd ki az “Az összes beállítás megtekintése” lehetőséget, hogy hozzáférj a teljes beállítási menühöz.

3. lépés

A megjelenő felületen keresd meg a “Fiókok és importálás” menüpontot, amelyet a lenti képen pirossal bekeretezve láthatsz. Erre kattintva további beállítási lehetőségekhez férhetsz hozzá, amelyek segítségével kezelheted fiókjaidat és importálhatod az e-maileket más fiókokból.

4. lépés

A lehetőségek közül válaszd az “E-mail küldése erről a címről:” opciót, majd kattints az “Újabb e-mail-cím hozzáadása” feliratra, ahogy a képen is látható.

5. lépés

A felugró ablakban add meg az 1. lépésnél már megadott adatokat, mint például a nevet és az e-mail címet. Ezt követően jelöld be a “Kezelés aliasként” lehetőséget, ahogyan a képen is látható.

6. lépés

Amennyiben az SMTP-szerver címe nem a mail.newgenweb.hu lenne, kérjük, javítsd ki a megfelelő címre. Fontos, hogy a csatlakozási portot 587-re állítsd, mivel ez az ajánlott port a biztonságos levélküldéshez. Ezen kívül válaszd a TLS kapcsolatot, hogy biztosítsd az e-mail forgalom titkosítását és biztonságát, ahogyan a képen is látható. Ezzel a beállítással garantálhatod, hogy a leveleid biztonságosan kerülnek továbbításra az SMTP-szerveren keresztül.

7. lépés

A csatolni kívánt fiókra érkezik egy levél a Google szolgáltatástól. Ebben a levélben található megerősítési kódot írd be a megadott mezőbe, és kattints az “Ellenőrzés” gombra. Kérjük, kizárólag a kód beírását válaszd a hitelesítéshez.

8. lépés

Lépj be a csatolni kívánt fiók webes felületére. Ehhez használd a fiókod e-mail címét és jelszavát. A webes felületet kétféleképpen is elérheted: látogasd meg a https://newgenweb.hu/webmail vagy a https://sajatdomain.hu/webmail címet. Mindkét elérhetőségen keresztül hozzáférhetsz a fiókodhoz, és elvégezheted a szükséges beállításokat.

9. lépés

A beérkezett üzenetek között keresd meg azt a levelet, amelynek tárgya úgy kezdődik, hogy “Gmail – visszaigazolás: levél küldése…“. Ez a levél tartalmazza a szükséges információkat a fiók hitelesítéséhez és az e-mail cím megerősítéséhez.

10. lépés

Keressük meg a levélben található “Hitelesítő kód:” részt, és jegyezzük fel a benne szereplő kódot. Ezt a kódot fogjuk használni az e-mail cím hitelesítéséhez a Gmail fiókban.

11. lépés

Térj vissza a felugró ablakhoz, és add meg a kapott hitelesítő kódot a megfelelő mezőben. Ezt követően kattints az “Ellenőrzés” gombra a folyamat befejezéséhez.

12. lépés

A sikeres hozzáadás után ajánlott beállítani a “Válasz arról a címről, amelyre az üzenet érkezett” lehetőséget. Ezzel elkerülheted, hogy a Gmail címed véletlenül felfedésre kerüljön.

Ezen kívül lehetőséged van alapértelmezettként beállítani a hozzáadott e-mail címet. Ezzel a beállítással mindig az új e-mail cím jelenik meg új üzenet írásakor, ami a fenti opcióval kombinálva még kényelmesebbé teszi a használatot. Ha nem állítod be alapértelmezettként, akkor minden válaszadásnál manuálisan kell kiválasztanod, melyik címről szeretnél válaszolni a “Feladó” mezőben.

0
    Kosár
    A kosár még üres.