fbpx

New Generation Web

Hogyan állítsd be az FTP kapcsolatot a WinSCP alkalmazásban?

Ebben az útmutatóban végigvezetünk azon a folyamaton, hogyan tudsz beállítani egy FTP kapcsolatot a WinSCP alkalmazásban.

1. lépés

Nyisd meg a WinSCP letöltési oldalát és kattints a “DOWNLOAD WINSCP” gombra. Telepítsd a WinSCP alkalmazást a számítógépedre.

2. lépés

Nyisd meg a WinSCP alkalmazást, majd kattints az “Új webhely” gombra.

3. lépés

Válaszd ki a fájlprotokollt FTP, a kiszolgáló neve newgenweb.hu, a port száma 21, add meg a felhasználónevet és a jelszót. A titkosítást állítsd TLS/SSL explicit titkosítás-ra, majd kattints a “Mentés” gombra. A titkosított kapcsolat biztonságosabb, azonban nem ajánlott nagymennyiségű adatátvitelre, mivel megszakadhat, ha egyszerre sok fájlt vagy nagy fájlt mozgatunk. Alternatívaként, választhatod a titkosítatlan kapcsolatot is, amely gyorsabb, de kevésbé biztonságos. Válaszd a titkosítást a “Nincs titkosítás” opcióval, ha ezt szeretnéd.

4. lépés

A megjelenő ablakban add meg a webhely nevét és válaszd a “Jelszó mentése (nem szükséges)” opciót, majd kattints az “OK” gombra.

5. lépés

A mentett webhelyet válaszd ki a listából, majd kattints a “Belépés” gombra.

6. lépés

Miután sikeresen bejelentkeztél, megjelenik a fájlkezelő ablak, ahol a bal oldalon a helyi számítógéped fájljai, a jobb oldalon pedig az FTP szerveren található fájlok láthatók. Innen húzhatod át a fájlokat a helyi gépedről az FTP szerverre és fordítva.

Gratulálunk, most már sikeresen beállítottad az FTP kapcsolatodat a WinSCP-ben! Ha tetszett ez az útmutató, és hasznosnak találtad, oszd meg barátaiddal és kollégáiddal is. Ha bármilyen kérdésed van vagy problémába ütköznél, bátran kérj segítséget.

0
    Kosár
    A kosár még üres.