fbpx

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GY.I.K.

Összegyűjtöttük az érdeklődők által feltett leggyakoribb kérdéseket amik egy szolgáltatás megrendelése előtt felmerülnek.

Ha bármilyen további kérdése lenne, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat.
Amennyiben már ügyfelünk, az üzemeltetés során felmerülő sok műszaki kérdésre választ talál tudásbázisunkban.

Általános – kérdések

Ha létre kívánsz hozni egy weboldalt, akkor alapesetben legalább egy domain névre és egy tárhelyre szükséged lesz, továbbá a megfelelő fájlokra, amelyeket fel kell tölteni a tárhelyre, hogy azok majd weblap formájában megjelenjenek a látogatók böngészőjében.

A számítógépek az emberektől eltérően nem név, hanem egy számsor alapján azonosítják egymást. A számítógépek (és más hálózatra kötött eszközök) azonosítására szolgáló számsort IP címnek hívják. A domainek megadott IP címre mutatnak. Így tehát az embereknek nem kell hosszú számsorokat megjegyezni, ha szeretnének egy weblapot megnyitni, hanem elegendő egy domain nevet megadniuk, s ez alapján már a számítógépek meg tudják keresni, hogy melyik IP címről, tehát melyik másik számítógépről (szerverről) kell betölteni magát a weblapot. Ez elképzelhető akár egy lakcímként is: a pontos földrajzi koordináták helyett elegendő egy többé-kevésbé jól megjegyezhető címet észben tartani.

A tárhely az a terület a szerveren, ahová el lehet helyezni a weboldal vagy weboldalak tartalmát. Tehát a tárhely önmagában még nem egy weboldal, hanem az a kisebb-nagyobb különálló terület a szerveren, ahol el lehet helyezni azokat a tartalmakat, amiket a böngésző meg tud jeleníteni weblapként a domain név visszafejtése után. Akár úgy is el lehet képzelni, mint egy üres telket, ahová olyan házat építhetsz fel, amilyet és amekkorát a telek mérete és a lehetőségeid engednek

A tárhelyre feltöltött tartalmat tudja betölteni a böngésző weblap formájában. Ha a domaint lakcímként képzeljük el, a tárhelyet pedig a cím alatt található telekként, akkor a weblapot a telken felépülő házként lehet elképzelni. Tehát ha szeretnénk, hogy látogatóink lássanak valamit, amikor megérkeznek webcímünkre, akkor fel kell töltenünk a megfelelő képeket, hangokat, .html vagy .php fájlokat a tárhelyre, amelyeket a böngésző felismer, és egységes weblapként megjelenít.

Fizetés – kérdések

Akár személyes, akár online módon nyújtott szolgáltatásaink esetében is lehetőséged van készpénzben vagy utalással fizetni. A webhoszting szolgáltatásoknál csak éves előfizetés esetén tudsz készpénzes fizetési módot választani.

A leadott rendelésed után annak díjáról egy díjbekérőt kapsz és a befizetés után tárhelyed elkészítjük, mely hozzáférési adatait emailben küldjük ki egy jelszóval titkosított PDF dokumentumban.

Ha új domaint regisztrálsz nálunk, a domain regisztrációs ideje .hu domainek esetében a díjbekérő rendezése után általában 1-3 munkanap, nemzetközi domainek esetében néhány perc és dokumentumokra sincs szükség.
Ha már meglévő domaint irányítasz át hozzánk, az átirányítás időtartama legfeljebb 24 óra szokott lenni.
A domainek átállási vagy regisztrációs ideje alatt a tárhely már működik, tehát az adminisztrációs felületre be tudsz lépni, és fel tudod tölteni weboldalad.

Utalásos fizetés alkalmával mindig tüntesd fel a közlemény részben díjbekérőd vagy számlád sorszámát például:
NGWDB-2022-1125 vagy NGW-2022-2341
Ennek elmulasztása esetén nem tudjuk garantálni a szolgáltatás indítását vagy meghosszabbítását.

Utalási adatok:
Kedvezményezett neve: New Generation Web
Közlemény: SORSZÁM
Bank: OTP Bank HU
Számlaszám: 11742063-21458965

Egy szolgáltatás megrendelése esetén szerződéskötést követően egy PDF formátumú díjbekérőt állítunk ki amely kiegyenlítésére 8 nap áll rendelkezésedre.

A kiegyenlítést követően kiállítjuk a végszámlát amit szintén PDF formátumban megküldünk részedre e-mail-ben.

Az e-mailben kapott PDF alapú számlával nincs egyéb teendőd.

Szerződéskötés előtt egy hozzájáruló nyilatkozatot küldünk ki részedre amit számítógéped egerével, vagy okostelefonod kijelzőjével írhatod alá, akár csak egy igazi dokumentumot. Az aláírt iratokat minimum 3 hónapig és maximum 1 évig online is megtekintheted. A digitális dokumentumot akár PDF-ben is elmentheted, amit ezúton kérünk is tőled!