Mark Zuckerberg 3 új WhatsAPP funkciót jelentett be

A whatsapp új biztonsági módszerei

A WhatsApp új módszerekkel próbálja meg növelni a felhasználók adatvédelmét és biztonságát annak érdekében, hogy ezzel is javítsa az alkalmazás használatának élményét. Mark Zuckerberg ma nyilatkozott a Facebookon három új adatvédelmi funkcióról, amelyet a WhatsApp béta Android, iOS és asztali verzióit használók számára is elérhetővé tesznek.

Kérdések – Válaszok

Kérdések
Válaszok

Az új funkció neve?

A csoport korábbi résztvevői mit látnak kilépéskor, kik láthatják, ha online vagy, képernyőkép letiltása az egyszeri megtekintésnél

Állapot?

Kiadás alatt

Kompatibilitás?

A WhatsApp béta Android 2.22.17.24-hez és a WhatsApp béta iOS 22.16.0.77-hez kompatibilis frissítésként jelölték meg

Telepítettem ezt a frissítést, de nem látok egyet vagy többet a lehetőségek közül. Miért?

Még akkor is, ha megfelelő verziót használsz, egyes funkciók későbbi frissítésekkel érkeznek, amely valószínűleg ebben a hónapban jelennek majd meg

Biztonsági frissítések a WhatsApp-hoz

Mark Zuckerberg fontos információkat közölt Facebookon a WhatsApp három új adatvédelmi funkciójának fejlesztéséről: ki tudunk lépni a csoportos csevegésekből a csoporttagok értesítése nélkül; szabályozhatjuk, hogy kik láthatják, mikor vagyunk online állapotban; és megakadályozhatjuk, hogy üzeneteinkről képernyőképek készüljenek.

Whatsapp új funkciói 2022 Augusztus

A WhatsApp jelenleg egy új globális kampányt indított Indiában és az Egyesült Királyságban (később más országokat is megcélozva) a felhasználók új funkciókról történő tájokaztása végett. Emellett felhívja a figyelmet a különféle biztonsági funkcióira is, amellyel képes biztosítani az alkalmazást használók védelmét. Ennek eredményeként jött létre a végpontok közötti titkosítás, kétlépcsős azonosítás, végpontok közötti titkosított biztonsági mentés és még sok más hasznos lehetőség.

Kampányuk célja továbbá, hogy megértessék az emberekkel online biztonságuk fontosságát: nagyon lényeges, hogy a felhasználók adatai ne csak az információk elküldésekor, hanem annak tárolásakor is biztonságban legyenek(például végpontok közötti titkosított biztonsági mentések használata).

Kilépés a csoportokból

Ahogy fentebb is írtuk, ha valaki kilép egy csoportos csevegésből, akkor a beszélgetés többi tagja nem fog értesítést kapni (kivéve a csoportadminisztrátor). Tehát ahelyett, hogy a csoport minden tagját értesítené a rendszer, moderálási okból csak a csoport adminisztrátora láthatja azt.

Ezt a funkciót már kiadták a béta-tesztelőknek Androidon és iOS-en is, viszont ebben a hónapban további felhasználók számára is elérhetővé teszik.

Ki láthatja online állapotunk

Mától Androidon és iOS-en elérhetővé válik a WhatsApp béta Android 2.22.16.12 frissítése óta fejlesztés alatt álló funkció!

Az új adatvédelmi beállításoknak köszönhetően szabályozhatjuk, hogy csak az általunk kiválaszott személyeknek jelenjen meg online jelenlétünk.

Ez a funkció ebben a hónapban válik elérhetővé a felhasználók számára, ezért célszerű WhatsApp verziójának frissítését figyelemmel kísérni.

whatsapp ki láthatja az állapotom

Miután tavaly megjelent az egyszeri megtekintéssel rendelkező képek és videók küldése, sok felhasználó jelezte, hogy továbbra is lehetőség van ezekről képernyőképeket és videókat rögzíteni. A WhatsApp különös tekintettel van a felhasználói visszajelzésekre és éppen ezért készítettek egy olyan képernyőkép-blokkoló módszert, amely extra adatvédelmet biztosít a képek és videók megosztása során.

whatsapp képernyőkép tiltása

Amint az a fenti képernyőképen is látható, többé nem lehet képernyőképet készíteni egy kép vagy videó megtekintése közben. A beszélgetésekről azonban továbbra is készíthető képernyőfotó.

Ez a funkció hamarosan elérhetővé válik a felhasználók számára, de pontos megjelenési dátum jelenleg nem áll rendelkezésünkre.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.