Videón a DJI új FPV drónja

Újabb videó kering az interneten

Egy újabb kiszivárgott videó a DJI Avata elnevezésű gépről, ez a drón az amelyről korábban több pletyka is keringett az interneten. Az FPV (first-person view) drónt, úgy tervezték, hogy kompakt, úgynevezett „cinewhoop” kialakítással rendelkezzen és ennek köszönhetően beltérben is repülhessen.

DJI Avata és szemüvege
Vélhetően egy kiskereskedelemben is kapható csomag tartalma látható a képen amit a @DealsDrone közölt.

A videóban, amelyet a megbízható drónszivárogtató @OsitaLV tett közzé, a drónt a DJI Motion Controller-rel irányítja, amely a DJI korábbi FPV drónja mellé is kapható volt. A drón pilótája egy új FPV dizájnú szemüveget visel, ami méretben és kialakításban is hasonló, de kompaktabbnak tűnik, mint elődje.

Kialakítás és megjelenés

Sajnos a videót látván nem túl sok derül ki magáról a drónról, de további képek is kiszivárogtak, így részletesebb betekintést kapunk.

Csomagolás és specifikáció

A kiskereskedelmi csomagolásának képe megerősíti az Avata fantázianevet és a @DealsDrone által közzétett doboz alapos szemügyrevételezése után látszik, hogy a drón képes lesz a „4K stabilizált videó” készítésére is, és ha ez nem lenne még elég egy DJI Goggles 2 és egy Motion Controller is található a dobozban. Valószínűleg különböző összeállítású verziókban lehet majd kapni. A csomagoláson felsorolt további jellemzők közé tartozik a „palm-sized” kialakítás, a „built-in propeller guard” és a „HD low-latency transmission”.

A korábbi kiszivárogtatások szerint a DJI Avata súlya körülbelül 500 gramm körül várható, ami a 250 grammos küszöböt átlépi, ezért a pilótáknak megfelelő jogosítvánnyal lesz majd lehetőségük, legálisan repülni és a jelenlegi szabályok szerint rendelkezni kell biztosítással is. Kevés információ áll rendelkezésre a kamera specifikációiról (eltekintve a csomagoláson is szereplő 4K felbontástól), de @DealsDrone korábban arról számolt be, hogy megfelelhet a DJI legújabb Mini 3 Pro szériáján található kamera specifikációinak.

Kiadás és vételár

Jelenleg nem tudni, hogy az Avata piacra dobása mikor lesz, és milyen árral lesz elérhető. A DJI idén júliusra vagy augusztusra tervezte a megjelenést. A Twitteren @OsitaLV posztja szerint 2022 második felében kiadásra kerül és elérhető lesz kiskereskedelmi forgalomban.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.