Ingyen “THIS WAR OF MINE” játék

A játékot, mely a civilek szenvedéseit mutatja be, oktatási célból most ingyen osztogatja a lengyel kormány.

A This War of Mine, melynek kritikáját remekül össze szedte az IGN, viszonylag egy szokatlan játék, mivel annak ellenére, hogy központi témája  a háború, a Call of Duty és más hasonló militarista címekkel ellenkezőleg nem a hősies katonákat mutatja be, hanem a civileket, akiknek nehéz döntéseket kell meghozniuk egy fegyveres konfliktus által sújtott, fikciós városban. A lengyel 11 bit Studios alkotását kiemelten aktuálissá tette a februárban kitört orosz-ukrán háború, melyet mostanra láthatóan Lengyelország kormánya is felismert.

Az IGN Poland főszerkresztője hívta fel a figyelmet arra, hogy a lengyel kormány honlapjáról ingyen tölthető le a This War of Mine. Ennek fő célja az, hogy a lengyel nyelvórákon a játék, illetve a témába vágó könyvek segítségével közösen megbeszéljék, hogyan él meg a civil lakosság egy háborút. A tanárok nincsenek kötelezve a játék felhasználására, de erre bátorítják őket. A kormány a This War of Mine fejlesztőinek közreműködésével egy útmutatót is létrehozott annak érdekében, hogy az oktatókat segítsék felkészíteni a játékot kibeszélő órára.

A This War of Mine játékban oldalnézetből irányítjuk a túlélőket, akik napközben egy roskatag épületben húzzák meg magukat, éjjel pedig a romos városban kutatnak ellátás után. Az általunk irányított emberekkel többek között főzhetünk, gyűjtögethetünk, kereskedhetünk, meggyógyíthatunk egy másik karaktert és fejleszthetjük a menedéket. A fosztogatások során más túlélőkkel is találkozhatunk, akiknek saját belátásunk szerint segíthetünk, vagy akár meg is ölhetjük őket. Azonban a karakterek mentális állapota miatt sokszor kétségbeejtő, morális döntéseket kell hoznunk. Az embereinket mindaddig életben kell tartani, amíg egy váratlan és véletlenszerű időpontban be nem jelentik a tűzszünetet.

A This War of Mine 2014 óta megjelent minden modern számítógépre és mobilra, a legújabb változata, a Final Cut pedig idén májusban debütált az Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re. Jelenleg a Game Pass kínálatában is elérhető.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.

Forrás:

https://hu.ign.com/