Bezuhant a bitcoin

A kriptopénz piaci kapitalizációja a tavaly novemberi csúcs óta több, mint 70%-ot esett.

A kereskedési adatokból kiderült, hogy a Bitcoin 2020 december óta először zuhant a 20 000 dolláros küszöb alá.

24 óra alatt 13,7%-ot esett szombat délutánra, 17 593 dolláros mélypontra, mely később visszahúzódott 18 556 dollárig. Vasárnap körülbelül 12:00 GMT környékén 19 351 dollárra erősödött, hétfő estére pedig elérte a 19 992 dollárt is.

Az elemzők szerint a kriptoiparon belüli problémák is éreztetik hatásukat. A Celsius kriptopénz-hitelező cég a hét elején befagyasztotta a kifizetéseket és a számlák közötti átutalásokat, valamint a jelentések szerint a kriptovállalkozások elkezdték elbocsátani alkalmazottaikat, a kriptopénz piaci árfolyamok további csökkenésétől való félelem miatt.

A Bitcoin mostani áresése egyben egy árszint áttörést is jelentett. Ez egy tipikusan olyan helyzet a kriptovaluta esetében, amely több ciklusban is látott már árfolyam-emelkedéseket, melyeket összeomlások követtek. Az elemzők egy része abban bízik, hogy egy újabb fellendülés következik, ami az egekbe viszi a Bitcoint.

Összességében a kriptopénz piaci kapitalizációja (a CoinGecko szerint) körülbelül 350 milliárd dollárra zuhant, ami 73%-os csökkenést jelent a tavaly novemberi történelmi csúcshoz képest.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.