SAJÁT DIGITÁLIS PÉNZ LÉTREHOZÁSÁN DOLGOZIK A META

Zuckerbergék korábban már dolgoztak egy blokklánc-alapú valután, azonban ezt sehogy sem tudták összehozni, így stratégiát váltottak.

A Financial Times szerint Mark Zuckerberg korábbi próbálkozása, a Deim befuccsolása nem szegte kedvét egy saját belső pénz kidolgozásától, amit a fejlesztők csak “Zuck Bucks” néven emlegetnek.

A ZB-nek nevezett digitális pénz nem kerülne ki a platformokon kívülre, azt kizárólag csak a Meta alkalmazásain belül lehetne használni. Magyarán egy közös pénzen osztozna a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is.

Tehát a ZB nem egy kriptovaluta lesz, nem lehet majd kereskedni vele a platformokon kívül, s nem fog semmilyen blokklánchoz kapcsolódni.

Egyelőre még nem tudni, hogy ezt a digitális valutát pontosan mire lehet majd elkölteni, de tippelések szerint támogathatunk vele tartalomgyártókat, vásárolhatunk vele különböző digitális cuccokat és kiváltságokat, valamint az sem lenne meglepő, ha a Marketplace-n is használható lenne. Azonban ha mindez igaz lenne, akkor feltételezhető, hogy a ZB-t visszafele is ki lehet majd váltani, tehát valódi pénzre is cserélhető lesz. A Meta és Mark Zuckerberg a Mashable-nek egyelőre annyit árultak el, hogy

Folyamatosan új termékinnovációkat fontolgatunk az emberek, a vállalkozások és az alkotók számára. Vállalkozásként arra összpontosítunk, hogy a metaverzum számára építkezzünk, és ez magában foglalja azt is, hogy a fizetések és a pénzügyi szolgáltatások hogyan nézhetnek ki benne.

Ez alapján határozottan feltételezhető, hogy a hír igaz és tényleg dolgoznak egy saját digitális tokenen.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.

Forrás:

https://leet.hu/