ELON MUSK A TWITTER LEGNAGYOBB RÉSZVÉNYESEKÉNT SZAVAZTATJA KÖVETŐIT EGY SOKAK ÁLTAL HIÁNYOLT FUNKCIÓRÓL

Az elmúlt napok egyik legnagyobb híre az volt, hogy Elon Musk 9,2%-os tulajdonrész megvásárlásával a Twitter legnagyobb részvényese lett, s ezt a jelek szerint ki is használja azzal, hogy befolyást gyakorol kedvenc platformjára.

A fenti állításra utalt, hogy Musk már az üzlet bejelentése előtt megszavaztatta 80 milliós követőtáborát, hogy a Twitter megfelelően kezeli-e a szólásszabadságot.

Ezúttal pedig arról kérdezi az embereket, hogy igényt tartanak-e a bejegyzések utólagos módosítására. Ez a funkció köztudottan hiányzik a platformról annak ellenére, hogy rengetegen kérték már a szerkesztés-gomb hozzáadását. Most Elon Musk szavazása is ezt támasztotta alá, ahol cikkünk megírásáig 2,8 millióan szavaztak, s döntő többségben igent választottak a szándékosan rosszul írt lehetőségek közül.

Dan Ives, a WedBush Securities elemzője úgy véli, hogy a passzív tulajdonrész megvásárlása csak az első lépés volt a Twitter vezetésével folytatandó párbeszédben, ami végső soron egy “agresszívabb”, aktív befolyással bíró szerephez vezethet Musk részéről.

Ami a szerkeszthető bejegyzéseket illeti, a Twitter alapítója és tavaly leköszönt vezetője, Jack Dorsey korábban azt nyilatkozta hogy ha valaha lesz is erre lehetőség, az legfeljebb a posztolást követő 5-30 másodpercig jöhet szóba, a régebbi bejegyzések tartalma érintetlen marad.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.

Forrás:

https://pcworld.hu/