VILÁGSZERTE KIZÁRT EGY CSOMÓ FELHASZNÁLÓT A FACEBOOK

Az elmúlt napokban világszerte számos felhasználó tapasztalta, hogy kizárta őt a Facebook minden nyilvánvaló ok nélkül.

Az érintettek bejelentkezési kísérlete esetén a “Facebook-fiókodat letiltottuk, mert nem felelet meg közösségi elveinknek” üzenet fogadta, amely arra is figyelmeztette őket, hogy “a döntés” végleges, “nem vonható vissza”.

A BCC is felvette a kapcsolatot több felhasználóval, akik elmondásuk szerint értetlenül állnak a dolog előtt. A Facebook ugyanis semmilyen figyelmeztetést nem küldött nekik előzetesen és magyarázattal sem szolgált utólag a tiltás okát illetően.

A közösségi oldal a BBC-nek már azt nyilatkozta, hogy vizsgálják az ügyet. Egy tweet-ben a Meta egyik munkatársa, Andy Stone azt nyilatkozta:

Tisztában vagyunk azzal, hogy egyes felhasználók problémákba ütköznek a Facebook-fiókjuk elérése során, és azon dolgozunk, hogy ezeket a lehető leggyorsabban megoldjuk.

Arra viszont nem tért ki a cég, hogy a probléma hány felhasználót érinthetett.

Az egyik felhasználó, akinek ily módon törölték a profilját, azt állította, hogy régóta semmit nem tett közzé az oldalon, s nem is kommentelt, így kizártnak tartja, hogy bármilyen módon is megsértette volna a szabályzatot.

Az egyetemi éveimről és a családi alkalmaimról készült összes képem a Facebookon van. Többé nem fogok tudni hozzáférni több mint 15 év tartalmaihoz, ami igazán szomorú. Az is elég kellemetlen, hogy nem tudni, mi volt a probléma, és nincs lehetőség a fellebbezésre sem. Elképesztő, hogy minden figyelmeztetés nélkül egyszer csak nem tudunk hozzáférni saját adatainkhoz.

A fenti eset viszont másnak tanulság lehet: ne a Facebookot használd a fotóid tárolására, MINDIG legyen az adataidról másolat LEGALÁBB 3 helyen (pl.: felhő, usb, hdd, hálózati meghajtó, stb..)!

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.

Forrás:

https://pcforum.hu/