VESZÉLYBEN VANNAK AZ ANDROIDOS FELHASZNÁLÓK EGY ÚJONNAN FELFEDEZETT OROSZ KÁRTEVŐ MIATT

Egy nemrég felfedezett orosz kártevő mindent megtud az androidos felhasználókról.

A Lab52 kiberbiztonsági cég egy különösen veszélyes , andoridos telefonokat támadó kártevőt fedezett fel, amely mögött valószínűleg az államilag szponzorált Turla hackerbanda áll.

A Process Manager nevű alkalmazás összesen 18 engedélyt szerez a telefonok funkcióihoz, köztük a hívásokhoz, üzenetekhez és helyadatokhoz, majd egy távoli szerverre továbbítja az ellopott információkat. Az engedélyekhez nem kéri a felhasználó jóváhagyását, s idővel a saját ikonját is eltünteti, így rejtve fut tovább a háttérben, ezzel könnyedén megtévesztve a figyelmetlenebb áldozatokat.

Ezen felül a malware további alkalmazásokat telepít a telefonra, például egy indiai appot, amely pénzt kínál a felhasználónak az első bejelentkezésért. Ennek valószínűleg az a célje, hogy tömegesen jelentkezzenek be az appra, ezzel is besöpörve az ezért járó jutalmat.

Ez az eset is rámutat, hogy mennyire fontos az odafigyelés az appok letöltésénél. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindig ellenőrizzük az alkalmazásoknak adott engedélyeket.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.

Forrás:

https://pcworld.hu/