NINCS IGÉNY A WINDOWS 11-RE

A Windows 11 őszi kiadását követő hónapokban lendületesen hódította meg a felhasználók gépeit, azonban az elmúlt egy hónap során változatlan maradt a rendszer piaci részesedése – magyarán teljesen leállt az átállás a régebbi rendszerről.

A fenti állítást az Adduplex piackutató cég tette közzé, aminek mérései szerint a Windows 11 márciusban a gépek 19.4%-án működött, ami csak 0.1%-kal volt jobb, mint a februári 19.3%-os eredmény. Az új rendszer térhódítása már a múlt hónapban is jelentős lassulásnak indult, de azt senki sem gondolta, hogy teljesen le is fog állni.

A Windows 10 verzióknál viszont jelentős átrendeződés történt, ugyanis februárban a számítógépek 21%-án futott a legújabb verzió, a 21H2 mostanra elérte a 28.5%-ot. Ez azt jelenti, hogy alig 1 ónap alatt több, mint harmadával növelte a részesedését. A 21H1 viszont 27.5%-ró 26.5%-ra esett vissza az emúlt 30 nap alatt.

Az elmúlt időszak legnagyobb vesztese a 20H2 kiadás, ugyanis ennek a verziónak a támogatása májusban megszűnik, így érthető módon egyre többen frissítenek róla újabb Windows 10 verzióra – mintsem Windows 11-re váltsanak.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.

Forrás:

https://pcforum.hu/