RENGETEGET FOGYASZTANAK MAJD AZ NVIDIA KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓS VIDEÓKÁRTYÁI

A számítógépekben már jó ideje a videókártyák a legnagyobb fogyasztású komponensek, energiafelvételük pedig hamarosan tovább fog növekedni.

Az Nvidia következő generációs, RTX 40-es sorozatú adaptereinek fogyasztása elérheti majd a 600 Wattot, a legerősebb modellek pedig akár a 800-at is.

Egy a napokban kiszivárgott információra alapozva az új sorozat kártyái úgy lesznek méretezve, hogy akár 600 Wattos fogyasztással is megbirkózzanak majd. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindegyik modell ennyit fog enni, de ha az erősebb adaptereket valaki a csúcsra járatja, akkor bizony meg fogja közelíteni ezt az értéket.

800 Wattos értékkel csak az RTX 4090 Ti esetén kell majd számolni, ami kimaxolja az architektúra határait, és már gyárilag is extra magas órajelen fog járni. Ehhez az energiaigényhez vélhetően majd egy plusz áramcsatlakozóra is szükség lesz, ugyanis egyetlen 12VHPWR csatlakozó csak maximum 600 Wattig képes az ellátást biztosítani.

A referenciadesignból az is kiderül, hogy az új RTX 40-es kártyák 12-24 GB GGDR6X memóriával érkezhetnek majd, és a PCI Express szabvány 5.0-s változatát is támogatni fogják. Igaz, hogy pontosan még nem tudni mikor, de az Nvidia az idei év során fogja bejelenteni az új generációt.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.