HŐKAMERÁVAL JÖN A DJI IPARI DRÓNJA

Igaz, hogy az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma már elvágta a DJI-t az amerikai alkatrészektől és befektetésektől, de a kínai nagyvállalat csúcstechnológiás fejlesztésekkel igyekszik megőrizni a pozícióját.

A DJI Matrice 30 képében most egy olyan ipari és profi célokra szánt drónnal frissült a márka palettája, amit akár a Matrice 30T névre hallgató hőkamerás változatban is megvásárolohatnak az érdeklődők.

A gyártó ajánlása alapján a gép alkalmas ipari komplexumok és elektromos hálózati infrastruktúrák karbantartására, vagy különböző katasztrófaelhárítási feladatok ellátására.

A Matrice 30 egy 48 megapixeles, 16X-os optikai és 200X-os maximális zoomra képes kamerával lát hozzá a terep felméréséhez, amely 4K/30 fps videófelvételeket készít, és képes kiküszöbölni a rossz fényviszonyokat is.

A seregnyi akadályérzékelő szenzorral biztonságos navigációval rendelkezik, illetve a 4 beépített antennájának köszönhetően még a zsúfoltabb környezetekben is stabil marad a jelátvitel.

A drón akár 96 km/h-s sebességre is képes, strapabíró kialakításának köszönhetően pedig a szakadó eső, a viharos szél és a fagyos hideg sem jelenthet akadályt.

A Matrice 30 támogatja a FlightHubot is. A szabadban lévő töltésről a BS30 hordozható töltőállomás, vagy az év végén érkező DJI Dock gondoskodik.

A -35 és 50 Celsius-fok között működtethető dokk 25 perc alatt akár 40 percnyi repüléshez elegendő energiát is biztosíthat.

– PCWorld

A DJI Matrice jelenleg 3,4 millió forintba, a hőkamerás 30T változata pedig 4,7 millióba kerül. Mindkét modell mellé automatikusan jár a BS30 töltőállomás, a két akkumlátoros vadonatúj RC Plus kontroller, amely 7 hüvelykes kijelzővel segíti a biztos, hatékony navigációt.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.