MEGBÉLYEGEZ A MICROSOFT, HA NEM TÁMOGATOTT HARDVEREN FUTTATJUK A WINDOWS 11-ET

A legújabb Windows frissítés alaposan belerondít az összképbe, ha olyan gépen futtatja valaki a Windows 11-et, ami nem felel meg a minimum rendszerkövetelménynek.

A válallat a Windows 11 hardveres követelményeit sokkal szigorúbban húzta meg, mint a Windows 10 esetében. Jelenleg csak azok élvezhetik az új rendszert, akik minimum 8. generációs Intel, vagy AMD Zen+/Zen2 processzort használnak, alaplapjukról pedig nem hiányzik a TPM 2.0-s biztonsági chip sem.

Korábban már kiszivárgott, hogy a frissítéssel érkezik az a vízjel is, ami folyamatosan ott lesz a képernyőn, figyelmeztetve a követelmények teljesítésének elmulasztására.

A Windows 11 22000.588-as buildje el is hozta a feliratot, így az érintett felhasználók nem csak a Gépház almenüjében, hanem a háttérképen is láthatják a Microsoft emlékeztetőjét. A jobb alsó sarokban lévő szöveg figyelmezteti a felhasználót, hogy nem teljesíti a hardveres követelményeket és a Gépházba irányítja további információért.

A megoldás hasonlít ahhoz, amikor a Windows 10-et aktiválás nélkül használjuk, de ez nem jár bizonyos funkciók letiltásával, mint az előbbi elmulasztása esetén. A vízjelet tartalmazó verziót már a Windows Insider program Release Preview csatornáján tesztelik.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.