AZ ÚJ APPLE CHIP MELLETT ELTÖRPÜL AZ ASZTALI PROCESSZOR

Az Apple március 8-án bemutatott iPhone SE 3 és az M1 processzorral felszerelt Apple iPad Air mellett új asztali gépét is leleplezte.

A számítógép a Mac Studio nevet viseli és az M1 Max chip mellett a frissen bemutatott M1 Ultrával is kérhető, mely eddig még soha nem látott teljesítményt hozhat el a stúdiók, producerek számára.

A képek nem adják vissza, hogy milyen hatalmas lett a számítási egység, ezért sokan meglepődtek a pár napja felbukkant szétszedős videók láttán.

Az M1 Ultra mellett eltörpülnek az asztali AMD és Intel processzorok!

Azért is ilyen nagy, mert egy lapkára van integrálva a 2 darab 10 magos processzor és a 32 magos GPU is, valamint valahol a 128 gigabájtnyi ultragyors memóriának is szüksége van némi helyre. Ennek tudatában már nem is olyan meglepő a méretkülönbség, hiszen az asztali processzorokban esetleg az integrált grafikus egység kérhetne plusz helyet magának.

Elmondhatjuk, hogy az Apple munkatásai remek munkát végeztek, mivel hihetetlen, hogy milyen kicsi helyen is elférhet egy ilyen brutális nyers erő.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.