ÚJ BEÉPÍTETT VIDEÓSZERKESZTŐT FOG KAPNI A WINDOWS 11

A Windows Movie Maker Windows 10-ből való kihagyása miatt az egyszerűbb videóklipek szerkesztésére a felhasználóknak egy harmadik féltől származó alkalmazás beszerzésére voltak kénytelenek.

A jövőben ez sokak örömére megváltozik, ugyanis a Windows 11 egy új videószerkesztő alkalmazással, a Clipchamp-pel lesz gazdagabb.

Az új alkalmazás a héten a legújabb előzetes változatában jelent meg, s bár nem rendelkezik olyan fejlett képességekkel, mint pl. az Adobe Premier, a kezdő videósok biztosan kedvelni fogják. A programban nem csak effekteket és különböző áttűnéseket lehet alkalmazni, hanem rendelkezik az idősávval is, amelynek segítségével pontosan lehet jeleneteket megvágni, vagy mozgóképhez hangot igazítani.

A Clipchamp mindennek ellenére nem bonyolult alkalmazás, ugyanis szinte mindenhez előre elkészített sablont használ. A program egyébként képes arra, hogy a megszerkesztett videókat közvetlenül lehet publikálni a közösségi oldalakra, de az integrálva lesz a OneDrive-val is, így onnan és oda is tud majd dolgozni a felhasználó.

A Clipchamp-et egyelőre csak Windows Insider felhasználók tudják használni, de a jövőben elérhető lesz hétköznapi felhasználóknak is.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.