AZ NVIDIA ÉS A SAMSUNG UTÁN A VODAFONE FORRÁSKODJÁT IS ELLOPHATTA A LAPSUS$ HACKER-CSOPORT

Ezúttal a Vodafone ellen indított támadást a Lapsus$, amely korábban az NVIDIA és a Samsung forráskódjait is megszerezte.

A hacker banda úgy tűnik sorba megy a különböző vállalatokon, ugyanis az Nvidia-tól ellopott 1TB-nyi adat után a Samsung szervereiről is megszereztek jó néhány érzékeny információt, ezúttal pedig a Vodafone adatainak nyilvánosságra hozatalával fenyegetőznek.

A csapat nemrég a Telegramon indított egy szavazást arról, hogy mit tartalmazzon a következő szivárogtatás. Az eredmény nyertese a március 13-án záruló felmérés szerint eddig a Vodafone 200GB-nyi forráskódja, amely 50% feletti szavazati aránnyal vezet.

A CNBC megkeresésére a Vodafone azt nyilatkozta, hogy már vizsgálják az ügyet:

A bűnüldöző szervekkel együttműködve vizsgáljuk az állítást, de jelenleg nem tudunk nyilatkozni annak hitelességéről. Azt azonban elmondhatjuk, hogy az állításban említett tárolók típusai általában szabadalommal védett forráskódokat, és nem ügyféladatokat tartalmaznak.

Magyarán a Lapsus$ állítását is igazolva, a vállalat is arra tippel, hogy valóban megtörtént a támadás.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.