MÁR TÖBB, MINT 400 OROSZ BIZTONSÁGI KAMERÁT TÖRT FEL AZ ANONYMUS HACKERCSAPAT

Lassan már Oroszország minden pontjára elér a világ egyik legnagyobb hacker szervezete, az Anonymus.

Tisztán látszik, hogy az Anonymus véresen komolyan gondolta, amikor nyilvánosan hadat üzent Oroszországnak, illetve személyesen az orosz kormányfőnek, Vlagyimir Putyinnak. Ugyanis a hackercsoport folyamatosan támadja az ország infrastruktúráját, informatikai rendszereit, szolgáltatásait, weboldalait, tévécsatornáit és tulajdonképpen mindent, ami valamilyen módon csatlakozik az internetre.

A csapat a napokban bejutott az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz rendszerébe, ahol állítólag képesek voltak átvenni az irányítást az orosz kémműholdak felett. Emellett meghackelték az összes orosz állami tévéadást, hogy minden háztartásba eljuttathassák az Ukrajnában zajló háború hírét.

Az Anonymus aktivistái ezúttal 400 orosz biztonsági kamerát törtek fel, amelynek képét élőben közvetítették.

A felvételeket különböző kategóriák szerint lehetett megtekinteni, a kamerák elhelyezkedése alapján, így nem csak utcákat és tereket figyelhettek meg, hanem iskolákat, üzleteket, irodákat, éttermeket és lakóházakat is. Az utóbbit a csapat az orosz állampolgárok magánéletének tiszteletben tartása miatt levette, de az összes többit a behindenemylines.live weboldalon lehetett követni.

A hackercsoport a felvételeit különböző szövegekkel is ellátta, melyeken olyanok szerepeltek mint a “Putyin gyerekeket gyilkol”, “352 ukrán civil meghalt”, vagy átirányítást raktak ki 200RF.com nevű portálra, ahová fényképeket és videókat töltenek fel a háborúban elfogott orosz katonákról. A hackerek állítása szerint ezt antipropagandának szánják.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.