A LINUX-BÓL SEM KAPNAK TÖBBET AZ OROSZOK

Úgy tűnik, hogy lassan gyakorlatilag teljesen legális és elterjedt operációs rendszer nélkül maradnak az orosz felhasználók, ugyanis a Windows és a macOS után a harmadik legnépszerűbb operációs rendszerből, a Linux-ból sem kapnak majd többet – legalábbis a Red Hat által készített változatából.

A vállalat ugyanis kedden bejelentette, hogy azonnali hatállyal beszünteti termékei értékesítését Oroszországban és az invázió során az azzal kollaboráló Fehéroroszországban is. Ennek értelmében az ottani felhasználók a jövőben nem jutnak majd hozzá semmilyen Red Hat Enterprise Linux újabb kiadásaihoz, sem a cég egyéb más szolgáltatásaihoz legálisan.

Az oroszok számára az egyetlen reményt az adhatja, hogy az országban legálissá akarják nyilvánítani a szoftverkalózkodást a külföldi szoftverek elérhetőségének érdekében. Ennek következtében az ottani felhasználók továbbra is tudják majd használni mind a Red Hat Linux-ot, mind pedig más, teljesen szabadon terjeszthető Linux disztribúciót is.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.