ŐSSZEL ÉRKEZIK A WINDOWS KÖVETKEZŐ HIVATALOS VERZIÓJA

A hét elején végre kiderült, hogy az ősszel érkező, új verzió hivatalos elnevezése a “Windows 11 22H2” lesz.

A végleges nevet egy a napokban kiadott frissítés leplezte le, amiben a cég már ekként hivatkozik a jelenleg még fejlesztés alatt álló változatra. Ugyanis korábban a vállalat “Sun Valley 2” néven emlegette azt, így kikövetkeztethető, hogy a mostani hivatkozott név az új verzió hivatalos elnevezése.

Ebből látható, hogy a Windows a verzók esetében követni fogja a Windows 10-nél alkalmazott elnevezési rendet, ami tartalmazza a kiadás évét és a félévet jelölö számsort.

Egyébként a vállalat valószínűleg azért használja ezt a névadási formát, mert a korábbi elnevezések ellenére ezek jellemzik a verzió lényegét és könnyen felismerhető, hogy melyik az újabb, illetve régebbi változat.

© windowslatest.com

A Windows 22H2 verziója rengeteg újdonságot fog hozni a tálca, a Start menü és a beépített alkalmazások vonatkozásában, valamint az Androidra írt appok futtatásának képessége sem elhanyagolható. 

Jelenleg úgy tűnik, hogy ezek a frissítések, vagy legalábbis egy részük, korábbi verziókra is elérhetővé válnak majd az Experience Update-nak köszönhetően. Ez lehet a magyarázata anak, hogy Redmond miért döntött ezek különválasztása és külön kiadása mellett.

Pontosan még nem tudni, hogy a 22H2 verzió mikor  fog elérhetővé válni, de több jel utal arra, hogy a korábban megszokott október-novemberi időszak helyett, már az ősz elején letölthetővé fog válni a frissítés.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.