HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLHATNAK A HP LAPTOPJAI A WINDOWS 11 FELRAKÁSA UTÁN

A HP laptopok tulajdonosainak panaszai szerint, az eszközök frissítése után gyakorlatilag használhatatlanná válnak a gépek.

A problémát úgy tűnik, hogy egy a háttérben futó program, a HP Hotkey UWP Service okozza, ami valamilyen oknál fogva hatalmas mennyiségű memóriát kezd el lefoglalni.

A HP Hotkey Service egy olyan illesztőprogram, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a laptopok billentyűzetén a Function billentyűt az F1-F10 billentyűkkel lenyomva gyorsan érhessenek el bizonyos funkciókat. Ez a szolgáltatás automatikusan elindul a rendszer betöltése után, viszont amíg ez a Windows 10-es rendszereken ez normálisan működött, a mostani Windows 11-es verziókon valamiért eszméletlenül “felzabálja” az eszköz memóriáját.

A problémát a HP támogatási fórumán már többen is jelezték, s volt olyan, akinek 64 GB RAM-ból 49-et lefoglalt a program. Mindez arra utal, hogy a Hotkey valamilyen memóriaszivárgási problémától szenved, ami csak a Windows 11 alatt történő futás során jelentkezik.

Ezzel a problémával gyakorlatilag használhatatlanná válnak a korábban Windows 10-el normálisan működő HP laptopok.

A HP maga egyelőre nem adott ki javítást a programra, de bizonyos beszámolók szerint az illesztőprogram 8.10.14.1-es verziójára való visszaállítás, vagy a törlés és újratelepítés segíthet a megoldásban.

Akiknek azonban egyik megoldási javaslat sem segít, egyelőre letilthatják az illesztőprogramot, hogy ne vegye el az összes memóriát a géptől – természetesen ez azzal jár, hogy elveszítik a funkciógombok használatát a laptopjukon.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.