ELISMERTE A SAMSUNG, HOGY ELLOPTÁK TŐLE A GALAXY TELEFONOK FORRÁSKÓDJÁT

A Samsung hivatalosan is megerősítette, hogy hackerek sikeresen behatoltak a cég hálózatára és érzékeny adatokat loptak el tőle.

Az adatok között volt többek között a Galaxy telefonokat működtető több kulcsfontosságú szoftver forráskódja is, ami rossz kezekbe kerülés esetén komoly biztonsági fenyegetést jelenthet a készülék tulajdonosaira nézve.

Biztonsági áthágás történt bizonyos belső vállalati adatokkal kapcsolatban…

 

Első elemzésünk szerint a betörésnek a Galaxy készülékek működéséhez kapcsolódó forráskódokhoz volt köze, de vásárlóink vagy alkalmazottaink személyes adatait nem érintette…

– Közölte a Samsung az ügy kapcsán kiadott közleményében

A LAPSUS$ hackercsoport egy 190 GB-nyi adatot tett közzé a Telegram csatornáján a múlt hétvégén, amelyről most valóban kiderült, hogy Samsung forráskódokat tartalmaz, ami felfed számos, a cég által Galaxy eszközökön alkalmazott biztonsági technológiát is.

Az adatok a hackerek kezében úgymond kiberfegyverekké alakulhatnak, ugyanis ezzel egyszerűbbé válhat az esetleges biztonsági rések feltárása és azok kihasználása, melynek következtében könnyebb a támadókódok létrehozása is, ami lehetővé teszi az adatok ellopását, vagy kémprogramok, kártevők telepítését a Samsung Galaxy telefonokon.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.