HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLT A VISA, A MASTERCARD ÉS A PAYPAL IS OROSZORSZÁGBAN

A Visa, a MasterCard és a PayPal is egymástól függetlenül a múlt hétvégén jelentették be, hogy azonnal felfüggesztik minden oroszországi tevékenységüket.

Ez azt jelenti, hogy Oroszországban használhatatlanná vált minden Visa és a MasterCard kártya is, illetve PayPal-on sem lehet már pénzt küldeni és fogadni.

Mindhárom szolgáltató Oroszország ukrajnai invázióját jelölte meg lépésének okaként, a PayPal egyébként külön támogatásról is biztosította az ukrán kormányzatot.

Oroszországban amúgyis megnehezedett a pénzügyek intézése miután az orosz bankokat kizárták a SWIFT elszámolórendszerből. Ezen korlátozások kijátszását most már a Visa, a MasterCard és a PayPal sem teszi lehetővé.

A magyarok szempontjából ennek annyi jelentősége van, hogy internetes vásárlásnál nagyon meg kell néznünk kitől vásárolunk, mert ha a cég, vagy személy orosz származású, akkor a fizetési tranzakció át sem fog futni felé, nem fogja megkapni a küldött pénzt, így a szolgáltatás teljesítése, vagy az áru szállítása is kérdésessé válik majd.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.