AZ EDDIGINÉL IS SÚLYOSABB LEHET A CHIPHIÁNY

Csütörtökön több nagy tajvani chipgyár is vészüzembe kapcsolt, miután az ottani Xingda erőmű meghibásodott, amely a szigetország lakosainak és vállalkozásainak nagy részét érintette.

A kimaradás 90 percig tartott, s amellett, hogy becslések szerint 5 millió háztartást érintett, az üzemzavar miatt többek között a TSMC és az Innolux chipüzemeiben vészleállást kellett végrehajtani az áramhálózaton tapasztalt ingadozás káros hatásainak mérséklése végett.

A két üzemben még folyik a károk felmérése, de a TSMC állítása szerint az elektromos zavar okozta károk a teljes termelésükhöz képest elhanyagolható mértékűek. Az esetleges további károk elkerülése végett a gyár továbbra is tartalékgenerátorokról üzemelt a hétvégén.

Az Innolux azonban még nem közölt részleteket az erőmű kiesése okozta károkról, de reméljük, hogy hasonlóan pozitív adatokról fognak tudosítást adni. Ugyanis, ha a károk jelentősek, az tovább súlyosbíthatja a jelenleg is tomboló chiphiányt.

Hasonló üzemzavar utoljára január elején tört ki, amikor az a cég állt le, amelyik a chipgyártók által a chipek gyártására használt gépeket szállítja.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.