ÚJABB ADATOK SZIVÁROGHATTAK KI AZ NVIDIA MEGHACKELÉSÉVEL

A GeForce RTX 40-es GPU-k is kiszivároghattak a vállalat szerveréről.

Az elmúlt napokban robbant be a hír, hogy a Lapsus hackerbanda behatolt az Nvidia rendszerébe, ahonnan 1TB-nyi érzékeny adatot sikerült megszereznie. A vállalat igyekezett később titkosítani a fájlokat, de a támadók másolatot is készítettek az adatokról.

A cég közlése szerint ugyan ez nem lesz hatással a normál üzletmenetre, azonban a hackercsoport azt állítja, hogy nemcsak a kriptobányászat elleni technológia (LHR) és a játékok felskálázásáért felelős DLSS forráskódot szerezték meg, hanem az RTX 50-es videókártyákat működtető GPU-k kódnevét is.

Most egy újabb adat szivárgás került nyilvánosságra, melyben látható az RTX 40-es GeForce sorozatba szánt Ada Lovelace GPU-k sorozatszáma és a streaming multiprocesszorok (SM) mennyisége is.

Az AD102 az RTX 4090-es az RTX 4080 Ti videókártyákban kaphat helyet, és 144 streaming multiprocesszort tartalmazhat (71%-kal több!!!), mint a jelenlegi, GA102-es.

A nyilvánosságra hozott adatokat ugyan nem szabad készpénznek venni, mivel nem tudni, hogy ténylegesen az Nvidia szervereiről származnak-e. Emellett az adatok igaznak bizonyosulása esetén sem biztos, hogy az pontosan tükrözik a piacra kerülő hardvereket.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.