EGYRE KEVESEBBEN VÁLTANAK ÁT WINDOWS 11-RE

A Windows 11 kiadása óta, a korábbi verziót használók 20%-a átváltott az új rendszerre, azonban a terjedési skála lassuló tendenciát mutat. Ez a megállapítás derül ki az AdDuplex legújabb felméréséből, ami szerint a Windows 10 felhasználók többsége egyelőre nem kér az új szoftverből.

A jelenleg legnépszerűbb rendszer a tavaly tavasszal megjelent Windows 21H1-es verziója, ami jelenleg a számítógépek 27.1%-án található meg, míg a 21H2 kiadás a PC-k mindössze 21%-án működik. A harmadik legnépszerűbb verzió a Windows 11 tavaly kiadott változata, ami a felhasználók gépeinek 19.3%án fut.

© AdDuplex

Érdekes, hogy 17.9% futtatja mai napig a Widows 10 20H2 verzióját, aminek alig már csak pár hónapja van hátra. Ez a verziójú Windows utoljára májusban fog foltokat kapni, s ezzel összefüggésben már a kényszerfrissítések is elkezdődtek.

A számítógépek 15%-án még a fentinél is régebbi Windows 10 működik, amikhez már jó ideje nem jár frissítés, így ezek a felhasználók komoly veszélynek teszik ki magukat és adataikat egyaránt.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.