BRUTÁLISAN GYORS MOBILTÖLTÉST HOZ AZ OPPO

Igaz előbb a 150 W-os technológia érkezik, de az Oppo már a 240 W-os gyorstöltéssel kísérletezik.

Az okostelefonok egyre erősebbek és fejlettebbek, de átlagosan még mindig megmaradtak a 4500-5000 mAh-s akksik azok számára, így a gyártók nagy része azon töri a fejét, hogyan lehet drasztikusan csökkenteni a mobilok töltésének idejét. Ennek egyik zászlósa az Oppo, melynek egyes készülékei 80 W-os töltési sebességgel töltődnek.

Most úgy tűnik, hogy hamarosan érkezik egy ennél is gyorsabb szupertöltés, ugyanis az Oppo ás a Realme mögött álló BBK Elektronics bejelentette az új 150 W-os SuperVOOC gyorstöltési szabványt.

© leet.hu

A vállalat szerint az újfajta módszer egy 4500 mAh-s akkumulátort 1%-ról mindössze 5 perc alatt tölt fel 50%-ra. Mivel a töltés ezután fokozatosan lassul, a teljes töltöttség eléréséhez már 10 percre van szüksége, ami esetünkben azt jelenti, hogy az Oppo új gyorstöltése 15 perc alatt képes teljesen feltölteni egy lemerült mobilt, míg egy 5000 mAh-s készüléket 17 perc töltés után jut el a csúcsra.

– leet.hu

A SuperVOOv a korábbi VOOC szabványok egy továbbfejlesztett változata, ami azt jelenti, hogy egy kicsit másképp működik, mint az elterjedt USB Power Delivery (USB-PD) szabvány. Az Oppo gyorstöltése egy speciális hardvert igényel, amely a munka nagy részét a fali csatlakozókra hárítja, amely sokkal nagyobb áramot ad le, mint az USB-PD.

Ez a töltés azonban már annyira gyors, hogy jogosan félhetünk az akkumlátorra gyakorolt negatív hatásától. Az Oppo szerint viszont nem kell ettől tartanunk, ugyanis a SuperVOOC figyelembe veszi a teljesítményszintet és az akkumlátor kémiai összetételét, így 1600 töltési ciklus után is az eredeti kapacitás 80 százalékával kell rendelkeznie.

Ez az újfajta gyorstöltés már jövőre elérhető lesz az Oppo, illetve Realme készülékeiben is.

Mindemellett már megvillantották a 240 W-os szabványt is, amellyel mindössze 9 perc alatt tölt fel a telefon – persze ez még csak prototípus formájában létezik.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.