KÜLFÖLDRŐL IS LEHET JELENTKEZNI AZ UKRAJNA ÁLTAL TOBORZOTT HACKERHADSEREGBE

Mihailo Fedorov ukrán digitális fejlesztési miniszter szerint a Telegramon szerveződik az IT hadsereg, melybe a világ minden tájáról várják az önkénteseket.

A hackerek eddig is indítottak támadásokat egymás ellen az orosz-ukrán konfliktusban, most azonban úgy tűnik, hogy a következő időszakban az eddiginél is komolyabbra fordulhat a kiberoffenzíva a két ország között. Nem rég látott napvilágot a hír, miszerint önszorgalomból orosz hackerek is csatlakoztak az Ukrajna elleni offenzívához.

Az ukrán digitális fejlesztési miniszter, Mihailo Fedorov a Twitteren jelentette be, hogy Ukrajna IT hadsereget állít fel.

A politikus elmondása szerint az önkéntesek a Telegramon szerveződnek és mindenkit várnak a világ bármely részéről, akik értenek az informatikához.

Az ukrán kormány kibertámodasákra buzdítja az embereket az orosz célpontok ellen, valamint kérik, hogy minden olyan videót és csatornát jelentsenek a YouTube-on, ami az orosz propagandát terjeszti. Egyébként maga a cég, a Meta-hoz hasonlóan szintén nem enged bevételhez jutni több orosz hírcsatornát.

A Gizmodo beszámolója alapján az Ukrajnát segítő hackercsoport célpontjai között olyan vállalatok szerepelnek, mint a Gazprom, a Lukoil vagy a Yandex, de a Kreml, valamint az orosz védelmi minisztérium is célkeresztben van.

Az ukránoknak plusz segítség, hogy Elon Musk cége, a Starlink felajánlotta, hogy műholdas internetével segíti az országot.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.