AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ LEHET AZ OKA EGY KIBÁRJÁRVÁNY KIROBBANÁSÁNAK

2020 júliusában a Világgazdasági Fórum (WEF) ügyvezető elnöke, Klaus Schwab egy olyan átfogó és pusztító kibertámadásra figyelmeztette a világot, amely tönkre teszi a pénzügyi rendszertől kezdve, a közlekedésen át, az oktatást, az egészségügyet, az ipart, a büntetés-végrehajtási intézményeket, az internetet és nagyjából mindent, amit a fejlett országok embere napjainkban természetesnek vesz.

Ezen aggodalmak következtében a WEF elindította a világjárvány kitörését szimuláló Event 201-hez hasonló kibertámadás-gyakorlatot CyberPolygon néven, melyet 2020-ban, 2021-ben és valószínűleg 2022-ben is meg fognak rendezni.

2020 decemberében feltörték a SolarWinds és a FireEye cégeket, mely gyakorlatilag az összes F500-as vállalatot, nagy önkormányzatot, kormányhivatalt jelenti. 2021-ben a Colonial csővezeték, a JBS Foods, a Kaseya, az Accellion, az Epik DNS, a Molson Coors és a Microsoft esett áldozatul.

2021 decemberében a “Collective StrengtH” – tagjai: USA, Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Izrael, Svájc, Ausztria, Németország, Olaszország, Thaiföld és Hollandia – tagjai a BIS-szel (Nemzetközi Fizetések Bankja), az IMF-fel és a Világbankkal együttműködve leszimulálták egy kataklizmikus kibertámadás következményeit a globális pénzügyi rendszerre.

A szimulált kibertámadás 10 napon keresztül zajlott, melynek során érzékeny adatok kerültek ki a Dark Webre, illetve hamis híreket tartalmazó jelentések, amelyek bankok elleni támadást és káoszt okoztak a globális piacokon.

2022-ben az adománygyűjtő GiveSendGo-t is feltörték, melynek következtében számos kétes hírű szerveződés és egyéb megmozdulás adományozóinak szervezetét szivárogtatták ki. Habár nem sikerült ellenőrizni, de Aubrey Cottle, az Anonymus egyik tagja, bevallotta, hogy ő tette.

Jelen helyzet szerint az Anonymus visszatért és Ukrajna demokráciáját védve kiberháborút indított Oroszország ellen.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.