OROSZORSZÁG ELLEN HIRDETETT KIBERHÁBORÚT AZ ANONYMUS HACKERCSOPORT

A DDos, azaz a  szolgáltatásmegtagadással járó támadás már számos weboldalt érintett.

Az Anonymus hackercsoport kiberháborút indított Oroszország ellen, azt állítva, hogy több orosz kormányzati és az RT weboldalát is működésképtelenné tették.

A csoport képviselői közösségi médiafiókukban csütörtök este bejelentették, hogy “hivatalosan is kiberháborút indítottak az orosz kormány ellen”, és már több tucatnyi weboldalt tettek működésképtelenné, válaszul az Ukrajnában történt orosz katonai akcióra.

A kibertámadás érintette az orosz kormány, a Kreml, A Duma, a védelmi minisztérium és az RT honlapjait egyaránt. Egyes weboldalak lelassultak, mások pedig hosszabb- rövidebb időre leálltak a nap folyamán.Támogatjuk #Ukrajna népét… Nem fogjuk elfelejteni az életeket…” – tweetelte az egyik, a hackercsoporthoz kapcsolódó fiók, míg egy másik azt írta: “A Putyin-rezsimnek nagyon nehéz lesz kiheverni a támadásainkat!

Egy másik bejegyzésben az Anonymus képviselője azt írta, hogy bár a műveleteik “az orosz kormányt célozzák”, de “elkerülhetetlen, hogy a magánszektort ne érintsék”.

Miközben világszerte darabokra zúzzák az internetszolgáltatóitokat, értsétek meg, hogy ez teljes mértékben az orosz kormány és Putyin akcióira irányul.

– Anonymus képviselője

Mivel az Anonymus decentralizált csoportként nem rendelkezik központi hierarchiával vagy vezetéssel, ezért működése során a különböző politikai nézőpontokból felmerülő kérdések széles skáláját veszi fel.

Az Anonymus hackerei korábban többek között indítottak már támadást az amerikai kormány honlapjai, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), a Westboro Baptista Egyház, az ISIS, a szcientológiai egyház, és az Epilepszia Alapítvány (2008-ban villogó stroboszkópokkal támadták meg) ellen is.

FRISSÍTÉS: az Anonymus képviselője időközben egy új bejegyzésben közölte, hogy az orosz védelmi minisztérium honlapja már nem működik.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.