EGYRE TÖBBEN FIZETNEK ELŐ ELON MUSK ŰRINTERNETÉRE

Elon Musk folyamatosan fejlődő műholdas internetszolgáltatása most még nem túl kedvező áron hozzáférhető, de a jövőben biztosan lesznek olyan olcsóbb csomagok is, amivel több előfizetőt nyerhet meg magának.

A zuhanó és megsemmisülő, föld körüli pályára szánt műholdjai semmilyen negatív hatással nem voltak Elon Musk űrinternetének növekedésére. A Starlink műholdas internet szolgáltatásnak ugyanis egyre több előfizetője van.

Ez azért is olyan nagy dolog, mivel a szolgáltatás havi 30.000 forintért nem túl olcsó mulatság. A Starlink megközelíteni sem tudja a földi szolgáltatások le- és feltöltési sebességét, késleltetését, de a havi 156.000 forintba kerülő prémium csomag is nehezen tudja utolérni azokat.

Mindennek ellenére a Starlink műholdas internetének már 250.000-nél is több előfizetője van – büszkélkedett Musk.

A tervezettnél egyébként jóval lassabban halad a szolgáltatás kiépítése, amelynek számos oka van: a műholdas net lassan kapja meg a szükséges engedélyeket a világ országaiban, nem a tervezett ütemben tudják feljuttatni a műholdakat, illetve a gyártás is küszködik a globális chiphiány miatt.

A fentiek alapján a Starlink már most havi 25 millió dollár körüli bevételt hozhat, azonban ez még jóval elmarad a várttól, s körülbelül ennyivel rá is fizet a SpaceX, de egy jó kiindulási pont lehet a szolgáltatás jövőjét nézve. A prémium csomag elterjedése után azonban ugrásszerűen megnőhet a bevétel.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.