SIMÁN FELTÖRHETŐ A SAMSUNG GALAXY OKOSTELEFONOK TITKOSÍTÁSA

A Samsung Galaxy reklámjaiban okostelefonjait integrált biztonsági irendszerrel és titkosítással népszerűsíti, holott az utóbbi valójában semmilyen védelmet nem nyújtott az elmúlt években – egy nem régen publikált tanulmányban állították biztonsági kutatók.

A Samsung ugyanis rosszul implementálta Galaxy készülékein az adatok titkosításához szükséges kulcsok védelmét, így azok “triviliásan” feltörhetők lettek.

A kutatók állítása szerint a Samsung gyakorlatilag az összes, utóbbi években kiadott csúcskészülékeit érinti, beleértve az S8, S9, S10, S20 és S21 modelleket is.

Becslésük szerint az emiatt feltörhető titkosítás hibáit hordozó telefonok száma világszerte a 100 milliót is meghaladhatja.

Utóbbi azonban nem csak a készüléken tárolt adatokhoz adott hozzáférési lehetőséget, hanem a weboldalakon, alkalmazásokban használt bejelentkezési azonosítók kifejtésére is, így az ezekben őrzött információk is elérhetővé váltak a támadók számára.

Jó hír azonban, hogy a kutatók tavaly tavasszal értesítették a Samsungot a sebezhetőségről, így a cég őszre el is készítette a biztonsági javításokat, amik megszüntették a fenyegetést az érintett készülékeken. Azonban azt nem tudni, hogy ez valójában hány okostelefonra került fel, s mennyi maradt foltozatlan és így az továbbra is sebezhető, mivel a Samsung nem volt hajlandó ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást nyújtani.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.