FELTÖRTÉK AZ NVIDIA KRIPTOBÁNYÁSZAT ELLENI VÉDELMÉT

A héten bukkant fel a hír egy kínai oldalon, miszerint valakinek sikerült megtörnie az Nvidia 30-as sorozatú RTX kártyáinak a kriptovaluták bányászatának korlátozására létrehozott védelmét.

Ennek következtében a videókártyák az elmúlt hónapokban megkezdődött csökkenése megállhat, sőt talán növekedésnek is indulhat.

Ezt a védelmet a gyártó még tavaly év elején vezette be az akkor forgalomba hozott kártyáin annak érdekében, hogy a kriptobányászokat a kifejezetten erre a célra létrehozott adapterei megvásárlására ösztönözze. Ennek következtében az RTX 3000-es sorozatú kártyák elérhetősége javulhatott, mivel azokért kifejezetten már csak a gamerek versengtek egymással.

Most a korlátozás kiiktatásával ismét megindulhat a bányászok részéről is a harc az adapterekért, ami automatikusan azok árának emelkedését vonja majd maga után.

Természetesen vélhetően ez csak átmeneti lesz majd, mivel az Nvidia rövidesen megszünteti a most kihasznált lehetőséget, s az ezután forgalomba hozott adaptereket a bányászok ismételten nem fogják tudni használni.

FRISSÍTÉS: A védelmet feltörő szoftverről időközben kiderült, hogy kártevő van benne, így letöltése és telepítése a legelvakultabb kriptorajongóknak sem javasolt.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.