A MICROSOFT TITOKBAN LÉTREHOZOTT EGY BOLYGÓMÉRETŰ MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁT

A Microsoft egy, a héten publikált tanulmányában leplezte le, hogy az elmúlt évek során a cég által bolygóméretűnek (planet-scale) nevezett mesterséges intelligencia infrastruktúrát épített ki.

A “Singularity” hálózat alapját és erejét 100.000 videókártya adja, aminek köszönhetően a rendszer hatalmas számítási kapacitás felett rendelkezik.

A Microsoft most nyilvánosságra hozott információi szerint a Singularity célja, hogy drasztikusan csökkentse a mély-tanulási (deep learning) feladatokon alapuló megoldások üzemeltetésének költségét a cég számára.

Ezt a rendszer egy teljes újszerű ütemező segítségével éri el, ami a vállalat szerint dinamikusan képes az ilyen feladatok által használt gyorsítóeszközök (GPU-k, FPGA-k) körét változtatni, anélkül, hogy ez hatással lenne a megszülető megoldás helyességére vagy teljesítményére.

– PC Fórum

A Redmond által kiadott beszámoló elsősorban az ütemező működésére koncentrál, és szinte semmit sem árul el arról, hogy egészen pontosan milyen feladatok ellátására használja a cég az irdatlan kapacitású mesterséges intelligencia-hálózatát.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.