A LINUX HIBÁIT JAVÍTJÁK A LEGGYORSABBAN

A Google biztonsági rések felkutatásával és jelentésével foglalkozó Project Zero csoportja a napokban egy olyan statisztikával állt elő, amiben megnézték, hogy az egyes szoftverekben talált és a készítőnek jelentett hibák milyen gyorsan kerültek javításra az elmúlt három éves időszakban.

Az eredmények azt mutatják, hogy az operációs rendszerek közül a Linux-ban foltozták leggyorsabban a bitonsági réseket, amire átlagosan 25 napot kellett várni, de még így is harmadannyit, mint a Microsoft esetében. Redmond a Project Zero által jelentett hibákat átlag 83 nap alatt javította ki, de az Apple mérnökei sem siették el a 69 napos átlaggal.

A Samsung 72 napos átlagával a középmezőnyben teljesített, a Mozilla 46 napos eredménye a jobbak között van. A Google saját szoftvereiben azonosított hibákat átlagosan 44 nap alatt foltozta be, az Adobe esetében azonban 65 napot kellett várni átlagban. A leglassabbnak az Oracle bizonyult, aminél az átlag 109 nap volt.

A statisztikák kapcsán fontos tudni, hogy a számok nem mondanak el semmit a rendszerek biztonságáról, vagy a javítások minőségéről. Az eredmények csupán azt tükrözik, hogy a Google által jelentett hibákat milyen gyorsan javították ki az egyes cégek.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.