INTERNET-APOKALIPSZIS JÖHET A 100-AS CHROME MEGJELENÉSE UTÁN

Kicsivel több, mint 1 hónap van hátra a Chrome 100-as verziójának megjelenéséig, mely kisebb katasztrófát okozhat majd számos weboldal esetében.

Ez az eset lesz ugyanis az első, hogy a verziószám kettőről három jegyre fog bővülni.

Korábban is írtak már erről a problémáról, de a Mozilla újból felhozta azt, ugyanis a jelek szerint a weboldalak fejlesztői és üzemeltetői nem fordítanak elég figyelmet a dolognak. Emellett a Chrome után Firefox is el fogja érni a 100-as verziószámot, így ő maga is érintett lesz az ügyben.

A Mozilla leszögezi, hogy nem egy újkeletű problémáról van szó, ugyanis 2010 környékén volt már hasonló eset, amikor a böngészők egyjegyűről kétjegyű verziószámra váltottak. A fejlesztők azonban úgy tűnik nem tanultak a korábbi esetből, így számos oldalban problémát okozhat, hogy az általuk használt könyvtár, vagy szoftver nem tudja megfelelően kezelni a háromjegyű böngésző-verziószámokat.

Az esetleges nagyobb problémák megelőzésének érdekében a Chrome és a Firefox is lehetővé teszi már most, hogy a kísérletező kedvű felhasználók beaktiválhassák a 100-as verziószámot.

Remélhetőleg az üzemeltetők március 29-ig (ekkor fog a Chrome 100 a hétköznapi felhasználókhoz is kikerülni) kijavítják ezeket az akadályokat.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.