KÍNA ÉPÍTETTE KI A VILÁG LEGNAGYOBB 5G HÁLÓZATÁT

2023-ra a nemzetállam következő generációs távközlési technológiája várhatóan meghaladja majd az 560 millió felhasználót.

2021 végéig összesen közel 1,43 millió 5G bázisállomást állított fel az ország – közölte a kínai Ipar és Informatikai Minisztérium (MIIT). A Minisztérium szerint Kínában minden tízezer lakosra tíz 5G bázisállomás jut – ez a szám kétszerese a 2020 évvégi adatoknak. A tavalyi évben a kormány 5G-be történő beruházása elérte a 184,9 milliárd jüant (29 milliárd dollár).

A Minisztérium bejelentése szerint Kína célja az 5G-szolgáltatások és a gigabites üvegszálas hálózatok bővítése. Emellett várhatóan az 5G felhasználók száma 2023-ra meghaladja majd az 560 milliót. Ilyen ütemben minden tízezer lakosra több, mint 18 bázisállomás jutna.

A távközlési technológia következő generációjának globális növekedésében Kína továbbra is az élen jár az 5G hálózatának bővítésével.

A 2020-as évben körülbelül 580 000 5G bázisállomást telepítettek az országban, és a hálózat az összes nagyvárost lefedte.

A világ számos országában még csak most kezdik el az 5G technológia bevezetését, azonban a Huawei tavaly bejelentette, hogy a 6G hálózatának kiépítését tervezi, amelyet 2030-ig szeretne bevezetni a piacon.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.