SOKAK IPHONE-JA AKKOR IS HALLGATÓZOTT, AMIKOR NEM KELLETT VOLNA

2019-ben robban ki a botrány, amikor kiderült, hogy az Amazon, a Google és az Apple digitális asszisztensei felvételt készítenek számos beszélgetésről.

Azonban minden ezt követő lépés ellenére csak az IOS 15.4 elterjedése után könnyebbülhetnek meg az iPhone-osok.

Az Amazon, a Google és az Apple digitális asszisztensei – Alexa, Google Assistant, Siri – a vállalatok állítása szerint a felvételek az asszisztensek teljesítményének javítása érdekében készültek.

A felvételkészítést még tetézte, hogy külső cégeket is bevontak az értékelésbe – bár az Apple állítása szerint a felvételek kevesebb, mint 1 százalékát “outsource-olták”.

Az Amazon és Google hamar lehetővé tették a felhasználóknak, hogy ők állíthassák be a beszédrögzítés engedélyezését, az Apple viszont még várt egy darabig. Jelenleg már az iPhone-osok is dönthetnek erről, viszont igazán biztosak csak a közelgő IOS-verzió letöltése után lehetnek.

© tomsguide.com

Időközben kiderült, hogy az IOS 15-be bekerült egy hiba, ami engedélyeezte a felvételek készítését még akkor is, ha ezt a felhasznáó letiltotta.

Ezúttal az Apple már gyorsan cselekedett és az IOS 15.2 kiadásával letiltotta az Improve Siri & Dictation (a Siri és a Diktálás továbbfejlesztése) beállítást, ami lehetővé tette volna a felvételek készítését.

A jelenleg béta-verziós IOS 15.4-nél a rendszer felkínálja a “továbbfejlesztés” elutasítását, azaz megkérdezi, hogy engedélyezi-e az Apple-nek a hanginterakciók felvételeinek áttekintését. Ha valaki ezt elutasítja, akkor a hanginterakciókat a rendszer nem rögzíti és nem osztja meg az Apple-lel.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.