A LEGTÖBB VÁLLALKOZÁS MAGYARORSZÁGON FOGLALKOZTAT INFORMATIKUST AZ EU-BAN

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön adott tudósítást arról, hogy a magyarországi cégek 29 százalékánál dolgozik informatikai szakember, ami az uniós tagállamok közül Dániával és Máltával holtversenyben a második legmagasabb arány.

Az Eurostat adatai szerint hazánkat csak Belgium és Írország előzi meg 30 százalékkal.

A magyar mutató jelentősen felülmúlja a 19 százalákos uniós átlagot. Rendkívül nagy a kereslet a képzett szakemberekre még annak ellenére is, hogy az informatikai szektorban jelenleg is kimagasló mértékben bővül a foglalkoztatás.

A Diplomás pályakövetési rendszer szerint az informatikus végzettségű hallgatók viszik haza a legmagasabb bruttó jövedelmeket.

2010-ben 100 ezernél kevesebben dolgoztak Magyarországon információ és kommunikáció (ICT) ágazatban, 2021 végére 170 ezer fő feletti csúcsot értünk el. Az elmúlt évtizedben a nemzetgazdasági ágak közül ezzel az IT-szektorban nőtt a leggyorsabb ütemben a munkahelyek száma.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.