TELJESEN ÚJ OPERÁCIÓS RENDSZER KIFEJLESZTÉSÉN DOLGOZIK AZ APPLE

Az Apple már dolgozik egy újabb operációs rendszeren, a realityOS-en, ami a hamarosan bemutatásra kerülő virtuális/kiterjesztett valóság platformját működtetheti majd.

Az erre utaló jeleket a szemfüles felhasználók már felfedezhették az IOS 13 előzetes buildjeiben, valamint az Apple GitHub kódtárában és egyes App Store alkalmazások logjaiban is. Ezek arra utalnak, hogy az Apple zárt körben és titokban már teszteli az új realityOS-t, ha nyilvánosan még nem is jelentette be, vagy nem ismerte el létezését annak.

Ezt erősítik a korábban kiszivárgott hírek is, miszerint az Apple idén végre kiadja az állítólag évek óta fejlesztett saját kiterjesztett, illetve virtuális valóság szemüvegét is. Ennek első példánya viszonylag nagy lesz, de az Apple a későbbi években azt tervezi, hogy egy viselhető szemüveg méretűvé fogja majd csökkenteni, így az végső soron az iPhone-t is kiválthatja majd.

Az esetben persze nem lehet biztosat mondani, de a realityOS-ra mutató jelek tömeges felbukkanása nehezen tudható be a véletlennek, és valószínű, hogy az Apple már készül az új platform bejelentésére.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.