NÉHÁNY ÚJDONSÁG, AMIT A MICROSOFT TERVEZ BEVEZETNI A WINDOWS 11-BE

A Microsoft a Windows 11-be olyan új látványos fejlesztéseket kíván bevezetni, mint például matricák az asztalon elhelyezésének lehetősége, az értesítések rangsorolása, valamint környezetbarát működési mód.

Matricák az asztalon

A matricák bevezetésének lehetősége olyan vizuális elemeket jelent majd, ami a háttérképtől függetlenül, afelett jelennek meg az asztalon. Magyarán ezek akkor is meg fognak maradni, ha a felhasználó lecseréli a háttérképet, vagy azt valamilyen másik mechanizmus megváltoztatja.

© pcforum.hu

Rangsorolt értesítések

Egy másik újdonság, ami a felbukkanó értesítéseket fogja érinteni, inkább hasznos, mint sem látványos lesz. Ezeket mostantól rangsorolni tudja majd fontosság alapján a rendszer, és a legfontosabbakat akkor is megjeleníti, ha egyébként a felhasználó a Fókusz mód bekapcsolásával a legtöbbjük megjelenését letiltotta.

© pcforum.hu

Személyre szabható fókusz mód

Ezt a funkciót tovább fejleszti a Microsoft és lehetőséget ad majd arra, hogy a felhasználók még jobban igényeikhez alakítsák azt. Például meghatározhatják, hogy ebben a módban eltűnjön-e az óra, illetve a kitűzött ikonok a tálcáról, vagy a programok meg tudják-e villogtatni a tálcán látható gombjukat tegyük fel értesítés esetén.

Környezetbarát működési módok

A Windows 11-ben lehetősége lesz a felhasználóknak minden korábbinál egyszerűbb módon kimaxolni az energiatakarékosságot. Az energiahasználatot menedzselő opciók egy azonnal átlátható és egyszerűen konfigurálható panelt kapnak majd a Gépházban “Fenntarthatóság” név alatt, ahol egyetlen kattintással lehet majd aktiválni őket.

© pcforum.hu

Jelenleg nem egyértelmű, hogy a fejlesztések mikor és milyen formában jelennek majd meg a Windows 11-be. Az egyik lehetőség, hogy a rendszer az év második felére várt 22H2 verziójában fogja elérhetővé tenni. Ugyanakkor a cég a közelmúltban árulta el, hogy az úgynevezett Feature Update csomagok formájában verzióváltástól függetlenül is letölthetővé teszi majd.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.