EZÉRT NEM FRISSÜL MINDENKINÉL RENDESEN A WINDOWS

A Microsoft a rendszerüzemeltetői fórumon érdekes információt közölt arról, hogy bizonyos Windows-t futtató gépek miért nem frissítik magukat rendszeresen, ezzel elavult állapotban maradva és biztonsági fenyegetésnek kitéve a felhasználókat és adataikat is.

A cég szerint ennek oka az, hogy a számítógépek nem maradnak elég sokáig bekapcsolva élő internetkapcsolat mellett, így nem tudják letölteni és telepíteni az újonnan megjelenő frissítéseket.

Ezt a konklúziót a cég azzal a statisztikával támasztja alá, miszerint minden második frissülni képtelen gép üzemidő hossza nem ér el két fontos metrikát. Az egyik, hogy a számítógép legalább 2 órán keresztül be legyen kapcsolva és rendelkezzen internetkapcsolattal; a másik pedig, hogy összességében havonta legalább 6 órát kitegyen a használatban lévő idő.

Abban az esetben, ha ezek a “feltételek” nem teljesülnek, akkor a rendszer nem tudja letölteni és telepíteni a frissítéseket a háttérben, így a gépek foltok nélkül maradnak. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha egy hordozható gépet ugyan sokat hasznának, de ritkán csatlakoztatják internet hálózatra.

Redmond állítása szerint ez a probléma kevésbé sújtja a Windows 11-et, mert azon a frissítések kisebb méretűek és gyorsabban töltődnek, mint a Windows 10 esetében. Emellett azoknál a felhssználóknál, akik a Windows Update-et manuálisan használják és ott kerestetnek rá a frissítésekre, előbb és gyorsabban töltődnek le a frissítések, mint azoknál, akik az automatikus frissítés szolgáltatást veszik igénybe.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.