EGYRE TÖBB NŐ VÁLLAL MUNKÁT AZ SAP-NÁL

A nők bevonása az IKT szektorba rendkívül fontos a szakemberhiány mérséklésére.

Különösen igaz ez hazánkban, ahol jelentős a lemaradás, de bíztató, hogy egyre több olyan cég van, ahol eredményesen kezelik ezt a problémát.

Még a személyi számítógépek megjelenése előtt az informatika kimondottan női szakmának számított. Mára már ez a tendencia olyannyira megdőlt, hogy hazánkban az itt tevékenykedők 10,6%-át érte el.

2020 végére Magyarországon 22 ezer, az EU-ban mintegy 900 ezer betöltetlen informatikai állást hirdettek meg.

Biztató, hogy az Oktatási Hivatal adatai szerint az informatikai oklevelet szerzett nők aránya mára elérte a 20, az intenzív és rövid ciklusú informatikai képzésekre szakosodó iskolákban pedig a 25%-ot.

© newgenweb.hu

Az IVSZ szerint itthon még mindig férfias szakmának tekintik az informatikát. Több szempontból is kedvezőtlen, hogy az itthoni női informatikusok aránya kisebb az uniós átlagnál, ugyanis a férfiak tulsúlya miatt kevésbé diverzek a hazai informatikai csapatok, másrészt, ha több nő választaná az informatikai pályát, az segítene mérsékelni a szakemberhiányt is.

Az SAP Hungary HR igazgatója, Dobos-Horváth Krisztina rámutatott, hogy a női munkavállalók arányának elmaradásának megváltoztatásának támogatására több különböző eszközzel és módszerrel próbálnak tenni.

Az SAP-nál az egyik ilyen eszköz a hölgyek speciális igényeinek kiszolgálsa, a másik kimondottan nők számára indított edukációs programok, illetve a cégnél elérhető karrierutak és fejlődési lehetőségek népszerűsítése.

Aki az SAP-nál gyermeket vállal számos kedvezményt vehet igénybe. Ilyen például, hogy a gyermek megszületése után fél évig ingyenes a magán-egészségügyi szolgáltatás. A cafetéria kiterjed a szülési szabadságra is és a keresőképtelenségre is. Ebből 20 nap a terhesség ideje alatt is felhasználható. A gyesre menő kismamák a vezetők jóváhagyásával továbbra is használhatják a munkaeszközöket, ha a szülési szabadság után is a cégnél kívánnak maradni. Emellett támogatják az anyukák visszatérését is a munkába részmunkaidővel. Ugyanis a vállalatnál bevezetett Flex Work program minden dolgozó számára biztosítja a rugalmas munkavégzést, mind a munkaidő, mind pedig a munkavégzés helye tekintetében. Ezeken felül a kisgyermekes anyukák élhetnek az SAP olyan speciális szolgáltatásával, mint az óvodai, bölcsődei költségtérítés.

Az SAP sok olyan programban vesz részt, amelyekkel elérhetik, hogy több nőt vonzzon a szakma.

A “Techcsajok” elnevezésű programjukat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával közösen indították, de szorosan együttműködnek a 8-18 éves lányok számára technológiai kurzusokat tartó Skoollal is. Ezeknek köszönhetően ma már 30% felett van a női gyakornoki pozicíóban lévők aránya.

Érdemes megemlíteni, hogy a női vezetők száma is egyre dinamikusabban emelkedik.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket FacebookInstagramTwitter vagy TikTok oldalunkon.