LÉNYEGES FRISSÍTÉS ÉRKEZETT A WHATSAPPHOZ

Az elmúlt időszakban jelentősen felértékelődtek a különböző chat alkalmazások, mivel sokan rákényszerültek arra, hogy rövidebb-hosszabb ideig a digitális világ segítségével tartsák kapcsolataikat szeretteikkel. Természetesen ez a kommunikációs forma nem váltja ki a személyes találkozókat, de mégis lehet úgy alakítani, hogy a résztvevők minél közelebb érezzék magukat a valódi csevegések érzéséhez. A Meta (Facebook) tulajdonában lévő WhatsAppnál ebből kifolyólag nagy hangsúlyt fektettek a csevegések priváttá tételében.

A digitális térben mindennek nyoma marad, amit csak leírunk. A WhatsApp ezt úgy magyarázta, mintha valaki egy jegyzetfüzettel folyamatosan követne minket és leírná minden egyes kimondott szavunk. Ezen oknál fogva próbálják az alkalmazás digitális intimitását minél jobban felfejleszteni. Ezt a törekvést remekül mutatja, hogy a platformon tavaly került bevezetésre az eltűnő üzenet, nemrég pedig a képek és videók egyszeri megtekintésének szabályozása.

A WhatsApp újabb frissítésében a felhasználók alapértelmezetté tehetik az eltűnő üzeneteket minden új csevegésben, így valamennyi jövőbeli üzenet automatikusan törlődni fog a szolgáltatásból. Ezen funkció segítségével egy kétszemélyes csevegésben, bármelyik fél által beállítható, hogy az elküldött üzenetek automatikusan eltűnjenek az előre beállított időtartam letelte után. Az újítás emellett lehetőséget ad a csoportos csevegések létrehozásakor is bekapcsolni az eltűnő üzenetek funkciót.

Az eltűnő üzenetek bekapcsolása:

  1. Lépjünk be abba a csevegésbe, ahol ezt a funkciót alkalmazni szeretnénk.
  2. Nyomjunk a jobb felső sarokban lévő három egymás alatti kis pöttyre.
  3. Válasszuk a “Kontakt megtekintése” lehetőséget.
  4. Keressük meg az “Eltűnő üzenetek” funkciót és nyomjunk rá.
  5. Az ismertető szöveg elolvasása után a “Folytatás” lehetőséget választva a funkciót bekapcsolhatjuk, majd ha már nem lesz rá szükségünk, akkor ugyanitt ki is kapcsolhatjuk.
© newgenweb.hu
© newgenweb.hu
© newgenweb.hu
© newgenweb.hu
© newgenweb.hu

Az új funkciónál a WhatsApp hivatalos Súgóközpontja szerint lehetőségünk van beállítani, hogy az üzenetek 24 óráva, 7 nappal, vagy 90 nappal az elküldésük után tűnjenek el.

Tesztelésünk során mi ezt a beállítást nem találtuk meg, csupán csak magát a funkciót tudtuk bekapcsolni, mely automatikusan a 7 napos időtartam lejárta után törli az üzeneteket. Tehát lehet, hogy ez a funkció később jön, vagy már módosították, esetleg a mi Android verziónk esetén nem is lesz elérhető.

Nálatok hogyan működik ez a lehetőség? Mindenképp írjátok meg nekünk!

A teszt Andorid-verziója: 11 RKQ1.200826.002

WhatsApp verzió: 2.21.24.20

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket Facebook, Instagram, Twitter vagy TikTok oldalunkon.