WORDPRESS FIÓK VISSZASZERZÉSE

Egy rövid kis leírással szeretnénk azon Ügyfeleinknek és mindenki másnak segíteni, akiknek WordPress weboldalát olyan jellegű támadás érte, hogy nem tudnak bejelentkezni, vagy csak egyszerűen nem bírják a jelszavukat helyreállítani egyéb oknál fogva. Az alábbi lépéseket követve az admin fiók jelszavát lehet megszerezni és akár annak bejelentkezési nevét megváltoztatni. Mielőtt belekezdenénk fontos megjegyezni, hogy egy WordPress oldal akkor van a legnagyobb biztonságban, ha azt naprakész pluginokkal és témákkal üzemeltetik.

Mire lesz szükség  a művelethez?

  • Az oldalhoz tartozó adatbázis jelszavára, amit akár FTP klienst használva a wp-config.php állományból is kinézhetünk.
  • WordPress jelszó hash készítő IDE KATTINTVA .
  • Némi bátorság, hogy az adatbázisba módosítsunk sorokat.

1. lépés

Tekintsük meg mit tartalmaz a wp-config.php állomány, amennyiben nem ismert az adatbázis belépési adata. Ebből a fájlból 3 sor fontos részünkre, ezzel a 3 adattal tudunk belépni a PHPMyAdmin felületén, és a DB_NAME érték lesz az adatbázisunk neve, amennyiben a fiók több adatbázist is tartalmaz így eldönthetjük, melyik tartozik a weboldalhoz.

2. lépés

Bejelentkezünk az adatbázisunk felületére azon az elérhetőségen amit a szolgáltatótól kaptunk, Ügyfeleink IDE KATTINTVA tehetik meg.

3. lépés

Belépést követően kiválasztjuk az oldalhoz tartozó adatbázist.

4. lépés

Megkeressük az alapértelmezett módon telepített felhasználókat tartalmazó wp_users nevű táblát.

5. lépés

Megkeressük az alapértelmezett módon telepített felhasználókat tartalmazó wp_users nevű táblában azt a felhasználót, akinek a belépési jelszavát szeretnénk módosítani.

6. lépés

Kattintsunk kétszer a user_pass mezőbe, majd illesszük be a WordPress jelszó HASH készítő (IDE KATTINTVA) oldalon generált HASH-t.

Példaként mutatjuk az alábbi adatokat:
FELHASZNÁLÓNÉV:
admin
JELSZÓ: www.newgenweb.hu
HASH: $P$BU31LCsgELzs1MQGZtiiQ2hbo6yZKn1

7. lépés

Megnyitni oldalunk bejelentkező felületét és kipróbálni az újonnan elkészített jelszót.

Reméljük hasznos volt a fenti cikk, amennyiben további hasonló tartalmakat szeretnél látni, kövess minket Facebook, Instagram, Twitter vagy TikTok oldalunkon.